ОШ " ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ " - Бочар
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ
Услови у којим школа ради

Датум: 22. Septembar 2014 15:30 Категорија: ПУБЛИКАЦИЈА ОШ ''ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ'' ШКОЛСКА ГОДИНА 2014/2015.

Људски ресурси; Материјално- технички ресурси;
Ресурси локалне заједнице; Финансијски ресурси
.

Људски ресурси

         Целокупан наставни и ненаставни кадар има одговарајући степен и врсту стручне спреме прописане Правилником.
У школи је запослен потребан број кадрова, а дужина радног стажа обезбеђује квалитетну размену искуства. Наставно и ненаставно особље је укључено у разноврсне облике стручног усавршавања.
Школа учествује у пројектима Министарства просвете (Професионална оријентација у Србији).
Ненаставни кадар доприноси квалитетном функционисању школе  савесним и благовременим обављањем послова из делокруга свог рада.
 
 
Материјално- технички ресурси
          Просторни услови и опрема не одговарају у потпуности нормативима али се адекватно одржавају. Намештај је у свим учионицама обновљен, опремљена је и библиотека новим намештајем, а планира се и замена подова и прозора у свим учионицама. школа располаже просторијом за коришћење савремене информационе технологије, набављени су и нови компјутери, али се она користи и у друге сврхе због недостатка простора. Зграда и опрема доприносе стварању безбедног, пријатног и стимулативног окружења.
Школа располаже основним наставним средствима за извођење образовно- васпитног рада, али она нису по величини, врсти и намени у потпуности усклађена са потребама савремене наставе.
Поједина наставна средства израдили су наставници.
Сва наставна средства су доступна наставницима и ученицима и она су у великој мери заступљена у наставном процесу.
Ученици се подстичу на коршћење свремене информационе технологије, а омогућено им је да рачунаре користе и после часова када је кабинет слободан.
 
Ресурси локалне заједнице
         Како су утврђени ресурси локалне средине и максимално се користе, одржавају контакти са културним, научним институцијама и спортским организацијама, а  покренута је и иницијатива за изградњу балон сале у сарадњи са локалном самоуправом и рукометним клубом. школа учествује у пројeктима невладиних организација и неформалних група (''Акција'')



Финансијски ресурси
        Извори средстава школе су Министарство просвете, локална самоуправа, пројекти и сопствени извори.
Постоји пројекат изградње фискултурне сале, али још увек постоји тешкоћа у обезбеђивању средстава за изградњу.
Висина и расподела финансијских средстава у складу је са приоритетима школе, а велики део је протекле године усмерен на побољшање материјални- техничке опремљености.
Средства се користе у складу са школским развојним планом, Годишњим програмом и школским програмом. Са расподелом средстава су упо
знати сви заинтересовани.